Ads

Maximera din synlighet online med en skräddarsydd Ads-strategi. Vi optimerar din webbplats för sökmotorer samtidigt som vi skapar effektiva annonser för att öka din webbtrafik och konverteringar.

SEO

Optimera din synlighet online med vår skräddarsydda SEO-optimeringstjänst. Förbättra din webbplats ranking och locka rätt målgrupp effektivt.

SEO

Search Engine Optimization

SEO, eller Sökmotoroptimering, handlar om att göra din webbplats synlig och lättillgänglig på Google. Men vet du hur du praktiskt går tillväga? Att förstå processen är avgörande för att öka synligheten, locka trafik och stärka ditt varumärke. 

Visste du att 68% av svenska internetanvändare börjar sin resa med en Google-sökning? Det är därför värt att lägga tid och resurser på SEO-optimering för att maximera din digitala närvaro och framgång.

Quma & SEO. Fotot är taget ovanifrån Elin på Quma håller en hand på datormusen och den andra på laptopen. Bilden är dekorerad med färgglada klumilurer.

SEO i siffror

Quma & SEO. Ett cirkeldiagram som visar att 68%. 68 % av alla internetanvändare inleder med att använda en sökmotor.

68 % av alla internetanvändare inleder med att använda en sökmotor.

Quma & SEO. Ett cirkeldiagram som viasr 58%

53 % av all trafik som webbsidor får kommer från sökmotorer, alltså från organisk trafik.

Quma & SEO. Ett cirkeldiagtam som visar 0,8%

Det är endast 0,8 % av alla sökare som bläddrar till andra sidan sökresultaten.

Mer intressant statistik gällande SEO kan du läsa om här

Varför ska du

satsa på SEO?

När man pratar SEO pratar man i regel om tre olika delar: On-page, Off-page och teknisk SEO. 

Teknisk SEO handlar om tekniska saker (surprise!). Tekniska saker som att din webbplats är säker, snabb, tillgänglig och responsiv för att nämna några.

On-page SEO är det som händer din sida. Har du rätt nyckelord, var placerar du dessa, är dina bilder sökoptimerade, är ditt innehåll relevant osv.

Off-page är det som händer utanför din webbplats. Det kan bland annat vara hur du arbetar med sociala media och hur det arbetet driver trafik in till din webbplats. Men även hur andra driver trafik till din webbplats (länkar till dig).

En webbplats ska vara en levande plats. Den bör kontinuerligt uppdateras och det gäller även ditt SEO-arbete.

Sökmotorernas algoritmer ändras. Google blir smartare. Vi människor förändras, likaså våra beteenden.  Det som har fungerat kommer inte alltid vara det som fungerar.

Att “bli klar” med ditt SEO-arbete händer med andra ord inte. Det är en ständigt pågående process. Det är mer en fråga om att uppnå olika mål och resultat du har satt upp.

Här kan du hitta svar på

vanliga SEO-frågor

SEO (Sökmotoroptimering) handlar om att göra din webbplats synlig och enkel att hitta på sökmotorer till exempel Google.

Det är viktigt eftersom det hjälper dig att ranka högre i sökresultaten, öka din webbplats trafik och öka din online-närvaro.

Kvalitet på innehållet, länkar, hur snabbt din webbplats laddas, om den är mobilvänlig bara för att nämna några.

Vi analyserar din webbplats och skapar en strategi som passar dina specifika behov och mål.

Hur lång tid det tar att se resultat varierar på olika faktorer, bland annat vad för konkurrens det är i din bransch och på ditt nyckelord. I regel går det att se betydande förbättringar inom några månader, men det kan ta längre tid för vissa sökord och branscher.

Betald trafik uppnås genom att köpa annonser på sökmotorer eller andra plattformar. Den organiska trafiken kommer till din webbplats genom att den naturligt rankar i sökresultaten. 

Båda typerna är viktiga, men organisk trafik har ofta högre förtroende bland användare.

Vi anpassar arbetet efter behov och resurser. Men exempel på några verktyg som kan användas. för att mäta och följa upp resultat är Google Analytics, Google Search Console, och SEMrush.

SEO (Search Engine Optimization) och SEM (Search Engine Marketing) är två olika metoder för att öka synligheten för din webbplats på sökmotorer som Google. SEO handlar om att gratis få din webbplats att synas högt upp i Google. SEM handlar om att betala för att visas i annonser på Google.

SEO-copy är konsten att skriva både läsvänligt, engagerande och optimerat för sökmotorer.

Det finns ingen strikt optimal längd för SEO-innehåll, eftersom det varierar beroende på ämne, syfte och målgrupp. Generellt sett är det dock en bra idé att sträva efter att skapa innehåll som är tillräckligt omfattande för att svara på användares frågor och behov. Det kan innebära kortare artiklar på 500 ord eller längre innehåll som sträcker sig över flera tusen ord om ämnet kräver det. Viktigare än längden är kvaliteten och relevansen av innehållet.

Ads

Annonsering behöver inte vara tråkigt eller svårt. Vi hjälper dig att hitta rätt balans mellan kommunicera ditt budskap och samtidigt underhålla och engagera din målgrupp. 

Med vår kreativitet och strategi skapar vi annonser som berör och konverterar besökare till kunder. 

Ads hjälper dig att

Generera leads & att växa

En investering i ads kan hjälpa dig att sticka ut i informationsbruset och på så sätt få fler att upptäcka ditt företag och dina tjänster.

Att använda annonsering som en del av din marknadsföringsstrategi hjälper dig att nå ut till din målgrupp, öka varumärkesmedvetenhet, generera försäljning och bygga långsiktiga relationer med kunder.

Fyra fördelar med att använda annonsering

Genom att rikta annonser till din målgrupp och uppmuntra eller locka med förmåner kan du öka sannolikheten för att din målgrupp genomför önskade handlingar, såsom att köpa en produkt, registrera sig för en tjänst eller ladda ner en app.

En fördel med annonsering är att den ger möjlighet att mäta och analysera resultaten av kampanjer. Genom att använda olika analysverktyg kan ditt företag få insikter om annonsens prestanda, kundreaktioner och avkastning på investeringen. Detta gör det möjligt att optimera annonserna och fatta informerade beslut om marknadsföringsbudgeten.

Med annonsering kan ditt företag differentiera sig från dina konkurrenter och öka din konkurrenskraft. Genom att synas på rätt plats och vid rätt tidpunkt kan ditt företag ta en framträdande position i dina kunders medvetande och öka chanserna att bli valda över dina konkurrenter.

Annonsering ger dig möjlighet att nå en specifik målgrupp som är relevant för ditt företags produkter eller tjänster. Genom att använda olika segmenteringskriterier, såsom demografi, intressen, beteenden och geografisk plats, kan annonser skräddarsys och levereras till de människor som är mest benägna att vara intresserade av ditt företag.

Så här går det till

Utforma en strategi

Utifrån dina målsättningar målgrupp och marknad utformar vi en strategi.

Implementering av plan

Nu är det dags att bygga upp dina  kampanjer. Vi sätter upp konton, spårning, skapar annonser. Allt enligt best practises. 

Optimera

Nu är det dags att börja bevaka och analysera datan som kommer in. Det gör vi kontinuerligt allt eftersom mer data samlas in.

Datan ger oss insikter som möjliggör att utföra justeringar för att förbättra resultatet.

Utvärdera

Med jämna mellanrum tar vi ett steg bak, analyserar vår utveckling, delar rapporter och överväger ändringar till strategin. Allt för att kunna förbättra resultatet.

Say hello!

Vill du snacka SEO, copy eller foto & film? Eller vill du mjukstarta med en kaffe? Helt ok, vi älskar fika!

Say hello så styr vi upp något.