Webbutveckling

Därför är en webbplats avgörande för din framgång online

Att ha en välfungerande webbplats ger inte bara ett professionellt intryck. Din webbplatsen är ofta det första sättet för människor att lära känna ditt företag och de tjänster du erbjuder och är även ett sätt för dig att bygga ditt brand och skapa förtroende.

Även om du kanske inte behöver en avancerad webbplats, kan en enkel, informativ och snygg webbplats vara mycket fördelaktig. En webbplats  ger dig närvaro på webben som är tillgängligt 24/7 för människor över hela världen. 

Visste du att bara i Sverige är det 96% av befolkningen som använder internet dagligen och de flesta av dessa handlar eller beställer tjänster på webben. 85% av svenskarna har e-handlat bara det senaste året.

Svenskarna
& internet

85% av svenskarna har e-handlat bara det senaste året.

Diagram som visar 96 %

I Sverige är det 96 % av befolkningen över 15 år som använder internet

Mer intressant statistik om svenskarna och internet hittar du här

Webbutvecklingsprocessen:
Från idé till färdig webbplats

Varje projekt startar alltid med en behovsanalys. Innan vi kör igång behöver vi vara klara med vad det finns för behov och målsättningar med att utveckla din webb. 

Gäller det en informativ webbplats med till exempel kontaktuppgifter och referenser? Finns det sedan tidigare mycket material eller behöver ni även hjälp med att skapa content i form av text, video eller foto? Är det några speciella funktioner som behövs på webbplatsen? En webbshop, möjlighet att boka tid, eller någon annan mer teknisk lösning?

Ja, i den här delen blir det en del frågor, men allt är för att det ska blir så bra det bara går.

Analys av kravinsamling

När behov och krav är förtydligat så ser vi tillsammans över vad för förutsättningar som finns. Ni kanske har en budget att ta hänsyn till, eller en viktig deadline att möta.

Vi behöver även undersöka vilka i vårt team som behöver ta del av projektet. Vi ett nära samarbete med bland annat SEO-specialister och fullstackutvecklare.

Det är med andra ord inget problem att skräddarsy en lösning som är optimal för just dina behov.

Arbetsflödet i webbutvecklingsprocessen

Design & anpassning

Vi designar en layout som uppfyller de behov och förutsättningar ni har samt  anpassar till er målgrupp och ert brand.

Utveckling & funktion

Vi tar fram ett gränssnitt som är användarvänligt, responsivt och följer designen som tagits fram i protoypen. Här sätts grundstrukturen för vidare arbete med till exempel  sökoptimering, tillgänglighet och prestanda.

Lansering

Vi hjälper dig att göra din webbplats tillgänglig för alla på webben med allt vad det innebär.

Här hittar du svar på

vanliga frågor om webbutveckling

Webbutveckling är processen att bygga och även underhålla en webbplats eller en webbapplikation på webben. Processen delas upp i front-end (det du ser) och back-end (det bakom).

Frontend-utveckling handlar om att skapa gränssnittet och användarupplevelsen på webbplatsen. Allt som du ser på en webbplats helt enkelt. Medan en utvecklare som jobbar med backend-utveckling fokuserar på att bygga den tekniska strukturen som styr webbplatsens funktion. Alltså allt det där som man inte ser. Ett bra samarbete mellan dessa två roller kommer att resultera i en väl fungerande och användarvänlig webbplats.

Hur långt är ett snöre? Nä, men allvarligt. Det beror så klart på vad för behov och resurser som finns. En enklare webbplats kan göras på några veckor, medan en större och mer avancerad webbplats kan ta flera månader. Det är dina behov, din budget och mål som styr.

Efter lansering av en webbplats är underhåll avgörande för att vara säker på att webbplatsen fungerar och är uppdaterad. Vi rekommenderar alltid att redan vid start ha en långsiktig plan när det kommer till att hålla webbplatsen levande och relevant.

Att designa responsivt handlar om att skapa en layout som är flexibel där man använder relativa måttenheter istället för fasta, så som procent em eller rem. Enkelt förklarat innebär det att designen på webbplatsen automatiskt anpassar sig efter den storlek på skärmen som användaren använder. Till exempel kan en webbsida som har flera kolumner  på en större skärm skifta till en enda kolumn på en liten skärm.

Vi säger ja på den. Responsiv design är viktigt i dagens digitala värld. Vi använder en mängd olika enheter för att komma åt webbplatser – olika typer av smartphones, surfplattor, laptops och stationära datorer. Att ha en responsiv design är även bra ur SEO-synpunkt då sökmotorer i regel rankar dessa högre.

En domän är som din adress på internet. Alltså det som står innan till exempel  .se .com eller .eu

Ja vi erbjuder hosting som en del av en helhetslösning.

Hosting är den bredare termen för alla de olika sätt som, enkelt förklarat gör det möjligt att kunna besöka en webbplats. Ett webbhotell är med andra ord en specifik typ av hostingtjänst

Att använda CMS (Content management system) som till exempel Joomla, Drupal Wix eller WordPress är ett av de vanligaste sätten att bygga en webbplats på. Det går även att bygga en webbplats med hjälp av att skriva HTML, CSS och JavaScript. Du kan även kombinera kodning och CMS. Vilket sätt styrs av behov och förutsättningar.

Vi gillar wordpress av många olika anledningar. En fördel är att WordPress är ett väldigt flexibelt och användarvänligt verktyg.

Say hello!

Vill du snacka brand, SEO eller webbutveckling? Eller vill du mjukstarta med en kaffe? Helt ok, vi älskar fika!

Say hello så styr vi upp något.