Webbmaster

Din digitala närvaro är i hög grad kopplad till din webbplats. Men det som ofta glöms är att den bör vara dynamisk och aktiv.Att upprätthålla din webbplats är lika viktigt som att skapa den, oavsett dess storlek eller de funktioner den innehåller.

Så, oavsett om det handlar om enklare eller mer avancerade webbplatser, är kontinuerligt underhåll nyckeln till att säkerställa dess framgång. 

Vill du se till att din webbplats förblir relevant och effektiv? Kontakta oss idag för att diskutera hur vi kan hjälpa till med att upprätthålla och förbättra din digitala närvaro!

 

Quma - Generating growth & building brands
Quma & SEO. Ovanförvy av en hand hållande en datormys på en svart musmatta. Ett tangentbord, ett glas med te och en bit av en datorskärm.

Vilket underhåll behöver
min webbplats?

En välskött webbplats kräver kontinuerligt underhåll inom innehållsuppdatering, tekniska uppdateringar, säkerhetskopiering och SEO-optimering. Detta kan vara ganska tidskrävande och överväldigande om du saknar intresse eller kunskap inom området.

Med experter inom webbdesign, programmering, UX och SEO kan QUMA säkerställa att din webbplats fungerar felfritt.

4 områden en webbmaster underhåller:

Regelbunden SEO-analys av din webbplats både on-page och Off-page. Det kan innebära att arbeta med bland annat meta-taggar, nyckelord, UX, se över webbplatsens prestanda, länkar och Alt-taggar. 

Om något går fel är det en trygghet att veta att det finns en säkerhetskopia av din webbplats. Med en säkerhetskopia går det att återställa din webbplats från senaste säkerhetskopieringen och du slipper att göra allt för stora dataförluster.

Uppdatera webbplatsens plattform, tema, plugins eller andra verktyg som används för att säkerställa att de är kompatibla, säkra och fungerar smidigt.

Att ha en webbplats med relevant och uppdaterat innehåll är a och o. Dels för att din webbplats ska ranka högt men också för att hålla din målgrupp intresserad. Hur detta går till beror på vad för typ av webbplats och verksamhet du har. Kanske passar det med att ha en blogg? Eller är din målgrupp mer intresserad av att läsa artiklar? Vi analyserar dina konkurenter sätter oss in i din bransch och utforskar din målgrupp för att skapa det bästa innehåller för just din webbplats.

Här kan du hitta svar på

vanliga frågor om webbmaster

En webbmaster är ansvarig för att underhålla och hantera tekniska aspekter av en webbplats. Det kan inkludera uppdateringar, säkerhetskopiering, prestandaoptimering och SEO-optimering.

En webbmaster ser till att din webbplats fungerar smidigt och säkert. Genom att hantera tekniska aspekter sparar du tid och säkerställer att din webbplats är uppdaterad och optimal.

Underhållsfrekvensen kan variera, men vanligtvis bör en webbplats få regelbundet underhåll för att säkerställa att den är uppdaterad och säker. Det kan vara dagliga säkerhetskopior, veckovisa uppdateringar eller löpande övervakning.

Ja, det är möjligt att göra viss webbplatsunderhåll själv, men det kan vara tidskrävande och kräva teknisk kunskap. Att anlita en webbmaster kan spara tid och säkerställa korrekt hantering av tekniska aspekter.

En webbmaster fokuserar på att hantera och underhålla en befintlig webbplats, medan en webbutvecklare främst arbetar med att skapa och bygga en ny webbplats från grunden.

Vad vi gör

SEO & ADS

Maximera din synlighet online med vår SEO-expertis och Ads-strategi. Vi optimerar din webbplats för sökmotorer samtidigt som vi skapar effektiva annonser för att öka din webbtrafik och konverteringar.

Brand identity

Skapa en stark varumärkesidentitet som berör och engagerar. Vår tjänst för brand identity ger din verksamhet en unik och minnesvärd profil.

Webbutveckling

Förvandla besökare till kunder med med hjälp en användarvänlig webbplats. Vi bygger responsiva och konverteringsoptimerade webbsidor anpassade för din målgrupp.

Say hello!

Vill du snacka brand, SEO eller webbutveckling? Eller vill du mjukstarta med en kaffe? Helt ok, vi älskar fika!

Say hello så styr vi upp något.